School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

1. (no title) (continued)

Bhí fear in a cómhnuidhe in iarthar Cláir fado.

(continued from previous page)
    mé stábla duit, le h-agaid an chapaill beag sio. Tá go maith arsan an fear tá mé an buideach duit chun é sin do faghail. Tainig sé isteac agus do cuair do fear an capaill ins an stábla dó.
    Bhí feasta mór acha an oidhche agus bhí na gaoltaib go léir ann, agus i rith an t-am sin go léir bhí grádh aici ar an bfear seo. Bhí sé deanach nuair a chuaidh na gaoltaibh abaile agus nuair a bhí siad imtighthe cuaid siad a codhladh. Ar maidin nuair a d'éirig an fear tug siad a breicfasta do agus a codhladh. Ar maidin nuair a d'eirig an fear tug siad a breicfasta do agus nuair a bhí sé ag imteacht dubhairt siad leis teacht arais arís agus dubhairt sé go tiocfaid sé. Míosa in a diad sin táinig sé arís agus bhí fáilte mór roimhe. Stad sé ar fead seachtmhain agus do dein an t-athair cleamnas idir an beirt agus bhí siad sasta.
    Bí an cleamnas go léir déanta agus bíodar an pósaidh an mí sin. Bhí sé ag imteacht agus ag teacht agus an oidhce deireannac a tháinig bhí fleadh mór aca agus bhí an tig lán de dhaoine. Bhí siad ag rinnce agus ag deanamh grinn go raibh sé in am cun dul abhaile. Nuair a d'imtig na daoine do tosnuig an beirt ag imirt
    Máire Ní Éileara
    Ballyheean, Co. Clare