School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

Bhí bean ann uair agus 's bí an t-aon locht amháin a bhí uirthi ná go raibh sí ana-leisgeamhail

Bhí bean ann uair agus 's bí an t-aon locht amháin a bhí uirthí ná go raibh sí ana-leisgeamhail. Bhí sí pósta agus feirmeóir dob eadh a fear. Bhí go leor abhras lín aici le sníom acht ní leigfeadh an leisge dí í a sní. Lá amháin ní raibh aoinne istig acht í féin, cé buailfeadh isteach cuichí acht bean. Dubhairt an bhean seo go sníomhfadh sí an anairt at fad dí acht go gcaithfeadh sí a h-ainm ([agus?] ainm na mná seo). D'innsint dí acht dá dteipeadh uirthi a ainm do dheanamh amach agus go mbead uirthí imtheacht in éinfeacht léi féin. Annsan bhí bean a tighe sásta agus thug sí an anairt ar fad don mnaoi eile agus d'imhig side lei féin. An trathnóna céadhna bhí fear a tighe ag dul go dtí an tobar leis na chapaill. D'eirig sé fuaim fheiscint isteach i lios agus cad a ciothfeadh sé ach bhean agus í ag sníomh ar a dhiar dícheall agus an t-amhrán seo ar subhal aici.
    Dá mbeadh fios ag Tuathal Duathail
    Gurb é Tríopla Trúpla m'ainm sé