School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

1. (no title) (continued)

Do tháinig an fear isteach agus dúbhairt sé go raibh an fear a bhí ag tabhairt an luistín a mac.
    Nuair a bhí an súipéar ite acu dubhairt an fear leis an mac óg tar isteach san seomra leis .Chuaidh an mac óg leis agus do thug an fear dhá cróca ór dó agus dubhairt se leis ceann a thabhairt da mac nuair a thiocfadh sé ar maidin .Chuaidh an mac óg síos go dti an cúinne do thuit se 'na codladh ann.Nuair a tháinig an maighistir ar maidin d'iarr sé air an bhfaca tusa dada aréir.Dubhairt se gur chonaic se a athair an mhaighistir agus gur thug sé cróca ór do le h-aghaidh an maighistir.
    Ansan do dhein an mac og dha thig le h-aghaidh a bheirt dearbrathair eile.D'iarr an fear a thug an lúistín dó air a ingean a phósadh ,agus do phós sé í.Nuair a bhí an bhina is an la thart chuaidh an mac og agus a bhean go dtí cro bóithre.Bhi an bheirt dearbhratair ann roimhe agus ní raibh aithne ortha ar a dearbhrathar .Bhí ocras ortha agus bhi a éadaigh strótacha agus do thug an mac óg iad go dti na tighte nua.Do thug se airgead dóibh agus do phós siad beirt cailíní ón áir sin.
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Peig Gáirnéar