Scoil: Scoil na mBráthar

Tipperary, Co. Tipperary
An Br. C.B. Ó Cuinn

Ar an leathanach seo

1. Tá áit i "Baile Mhic Anndáin" agus bhí unncail duine dhá chur. Do bhí an duine ag romhar an uagha agus do chonnaic sé chéimeanna agus iad ag dul síos fe'n dtalamh. Do bhí bosca Lasan aige in a phócha do thug sé trí pingin ar na Lasán. Do chuaidh sé síos na céimeanna agus nuair a bhí sé síos do chonnaic sé na mílte comhairí déanta de gloine. Do bhí Fáinne déanta de óir ag na daoine in airbh agus rudaí ana Luachmhara aca. Dubhairt sé gur Protastunuigh a bhí ann agus daoine saidhbhre. Dubhairt sé da raghfadh aoinne eile leis anois go raghfadh sé ann arís.
    Séamus Ó Rathaille
    Pádraig Ó Duibhir