Scoil: Scoil na mBráthar

Tiobraid Árann, Co. Thiobraid Árann
An Br. C.B. Ó Cuinn

Ar an leathanach seo

1. "Tobar Baile Ruiséil" í Móin Árd timcheall ceithre míle ó Thiobraid Árann. Níltear eolach ar an Naomh a luaidhtear leis a dtobar.
    Tá scéul ag baint leis an dtobar so. Maidean áirithe do chuaidh bean saighdiúra cun an tobair le'n a leanbh do nighe ann. Comh maith do dhein. An lá 'na diaidh sin, d'áistirgh an tobar ó taobh amháin de'n cladhthach go dtí an taobh eile. Tá currach ins an áit 'na raibh an Tobar ar dtúis.
    Gaeilge
  2. Tá sé seo timcheall trí míle ó Tobar Baile Ruiséil. Tugann mór cuid daoine cuaird ar an gcuigeomhadh lá déag de Mhí Lughnasa. Tugann siad timcheall na páirce ortha féin ciethre uaire déag, agus an Choróinn Mhuire á rádh aca. Ólann siad braon de'n uisce. Leigheas ar Dhallacht atá san uisce.