School: Baile Uí Bhuaig (C.) (roll number 14817)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Neans Ní Shúilleabháin

1. Tá morán saghas prátaí sa páróisde seo fé láthair. Seo chuid acu "An Champion, Kerrs pinc, Britis Queen Irish Queen Aran Banner, Aran Chief, Up-to-Date, Epicure. An Champion an ceann is fearr le n-ithe ach ta sé ag meal.
    Deintí stailc de prátaí seachtmhó blian ó shoin sa cheanntar so. Seo mar deintí é do nightí na prátáí go glan deintí iad do grátáil le gráta. Do sgairtí an stuif trí lín éadaig i n-árthach doimhin D'fágtaí annsan é chun go mbíodh an stailch cruaidh ar tón an árthaig annsan do sgaoiltí an tuisge dhe bhú sé ullamh chun é úsáid.
    Deintí arán de prátaí ar an gcuma so:- Do níghtí na prátaí deintí iad do grátáil le gráta, deintí an stuif grátála d'fuine agus do
    Treasa Ní Ríoghbhardáin
    An Cnoc Rua, Co. Cork