School: Baile Uí Bhuaig (C.) (roll number 14817)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Neans Ní Shúilleabháin

1. (continued from previous page)
    sí na beathaidh ar an saoghal so. Dubhairt an sagart léi gach aon rud a bhí innste aice nár dheineadar í damanta, rud éigin eile fós.
    Fé dheire thiar thall dubhairt sí gur dhéin sí aon rud nár innis sí do fós. "Cad é sin?" arsa an sagart. "Do mharbhuigheas leanbh mo fháth" ar sise. Sin é díreach an rud do dhamanta-sa" arsa an sagart "agus ní bheir annso puinn faid eile mar cuirfeadh sa in áit thú ná fágfair go bráth".
    Do thosnuigh sí ar léightheoireacht airís agus d'imthigh sí na splanncanna agus chuir sin deire le sprid na Réidh.
  2. Do bhí garsúinín ann fadó agus bhí sé na peata mhór, ní shásócadh aon rud é. Nuair suidheadh sé síos cun an dinnéir deireadh sé le na mháthair "lom práta dom a Mham" agus nuair a bhíodh sé déanta aice deireadh sé " Cuir an croicean arís air"
    Lil Ní Íde
    Gort an Éadain, Co. Cork