School: Baile Uí Bhuaig (C.) (roll number 14817)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Neans Ní Shúilleabháin

1. (continued from previous page)
    sé aon rud leis, agus an duine bocht a thugas an sgilling dó indé ní bheidh sé abhfad mar ualach air. Ólfaidh sé piúnt pórtair do féin, agus níl aon baoghal go ndeinfaidh sé Dia don sgilling in aon chor. Do tháinig an sagart thar nais, agus d'fhiafruig mac Dé de ar chaith sé uaidh an t-airgead. "Do caitheas" a dubhairt an sagart, "níor bhfearrde duit rud a dhéanfá leis an méid a coimeádais ná é caitheamh uait" ar Seisean. Do cuir Sé sainnt ar na sagartaibh annsan agus dubhairt Sé "Ní imteócaidh an sainnt dá sagartaibh cun go dtagadh an cainnt don fhear dubh.
    AT0785: Who Ate the Lamb's Heart?
    Nóra Ní Chróinín