Scoil: Clochar na Toirbhirte, Sráid an Mhuilinn (uimhir rolla 2278)

Millstreet, Co. Cork
An tSr. Caoimhín

Ar an leathanach seo

1. Ó a Thighearna cuirim croidhe déoracha daithí triom tré grádha Naoimh Sebín, aithrighthe Naomh Aguistín agus deóracha Máire Magdelíne, teine na flaitheas go lasaidh am chroidhe, le h-aon neart grádha duit Íosa Críost beatha m'anama ar bhaineas mo thorraimh mar is le h-íosa Críost théin a ceanglaimíd agus le crann Parraithis na Glóire.
    Máire C. Ní Chorcora
    Shanaknock, Co. Cork
    Bean Brighid Uí Chathasaigh
    80
    Banteer, Co. Cork
  2. Screadaim agus glaodhaim agus abharcaim go séimh, ar Mhuire agus ar a h-Aon-Mhac callamhar, teacht sealadh fé'n dhein m'anam-sa do phléidhe agus do chosaint ó'n Maor Malluighthe, abharcaim ort a Íosa, oscail Do chroidhe orm agus leig srutha le d'taoibh, do bhéarfaid mé go Ríoghacht Paratais mar is peacach bocht do bhíos amaideach fíor-mhalluighthe. Na tabhair-se baois, ná deascaibh id shaoghal ar m'anam le linn sgaradh dhom. Is a Dia atá thuas, féac anuas ar theacht na h-uair m'anam-sa, ná leig mé ó t-uain gleigeal buan Naomhta suairch tairbheach.