School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    istig ina stoca. Tháinig an chailín airís an tarna lá mar do bhí a fhios aice go bhuair an seana-bhean an t-airgead. Dubhairt an cailín leí a bfuair sí aon airgead agus dubhairt sí ná bfuair sí pioc.
    Do tháinig fear chúiche lá agus do ghoid sé an t-airgead uaithe. Do tháinig fear chúiche lá éigin eile agus d'innis sí an sgeul do.
    Nuair a bhí na focail deirneacha ráidhte aice do thuit sí marbh ar an úrlár. Ní raibh a fhios an bfear chad dhéanfhad sé ansan agus do thóg sé amach as an dtig í agus chaith sé isteach i bpoll phortaig í.
    Do tháinig sé thar-nais agus do leag sé an tigín. Chuaidh sé abhaile agus níor innis sé d'aoinne chad a thuit amach.
    Nóra Ní Chéilleachair
    Com an Ghadhair, Co. Cork