School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

do thabhairt do.
    Do fuair sé uisge agus do chuir sé aon bhraonín amháin bainne isteach ann i dtreó go gceapadh sé gur bainne ar fad a bhí istig ann.
    Do thug sé do'n bacach é agus d'ól an bacach a leath de agus ansan dubhairt sé go raibh an bainne mar uisge agus gur dócha gur uisge é leis ach an dath bainne do chur air.
    Dubhairt an fear saidhbhir é d'ól go mear nó é fagaint na dhiaidh agus imtheacht amach an doras go mear uaidh.
    Do tháinig eagla ar an bacach agus dubhairt sé leis féin go n-ólfhadh sé é mar do bhí a fhios aige go maith ná gheóbhadh sé a thuille agus bhí ana áthas air leis.
    Nuair a bhí sé go léir óltha aige dubhairt an fear saidhbhir leis imtheacht amach an doras uaidh agus
    Nóra Ní Chéilleachair
    Com an Ghadhair, Co. Cork