School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

chun iad do cheannach.
    Dubhairt Dómhnall mór leis ná raibh aon airgead ag dul do agus ní tabharfhadh sé aon airgead do leis. Do thosnuigheadar ag troid agus fuair Seán bata mór agus do thug sé buille de'n bata do Dhómhnall agus bhí Dómhnall i d'iarraidh an bata do bhaint de ach theip air.
    D'fhiafhruigh Seán de ansan a dtabharfhadh sé an t-airgead dho anois agus dubhairt Dómhnall ná tabharfhadh mar ná raibh sé ag dul do ná aon rud mar é.
    Dubhairt Seán go raghadh sé abhaile agus go dtabharfad sé leis na fir a bhí ag obair do agus na fir a bhí ag baint na móna chuighe agus é féin leó.
    Chuaidh Seán abhaile agus bhailig sé na fir a bhí ag obair do Dhómnall mór cúpla seachtmhaine roimis sin. Do thug
    Nóra Ní Chéilleachair
    Tadhg Ó Chéilleachair