School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. Do bhí fear ann uair agus do bhí sé na cómhnaidhe i gCorcaig. Do bhí sé pósta agus do bhí dá leanbh déag acu agus do bhíodar ana chrostála.
    Lá amháin do tháinig file isteach agus do bhí na leanbhaí ana chrostála an fhaid a bhí sé istig.
    Nuair a cuaidh sé amach do chuaidh sé isteach i dtig éigin eile agus d'innis sé an sgeal mar gheall ar na leanbhaí. Do chuaidh sé amach as an tig sin agus do chuaidh sé isteach i dtig éigin eile agus do bhí a lán leanbhaí aca agus do bhíodar ana macánta an fhaid a bhí sé istig.
    Lá amháin do chuaidh na leanbhaí criostála amach agus do bhíodar ag spórt le na céile an lá go léir.
    Am thráthnóna do bhíodar ana fhada ó bhaile agus do bhíodar tar éis fanamaint amuigh an lá go léir.
    Bríghid Ní Dhonnabháin