School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    an páirc sin agus d'iarr sé cad chuige gur cuireadh isteach ansan tú arsa'n fear ansan dubhairt an buachaill gur chuir an athair an máthair isteach ansan iad mar go rabhadar ró bhocht cun iad do choimeád mar ná raibh pioch acu féin le nithe.
    Ansan dubhairt an fear go dtógfadh sé féin iad agus go dtabharfhadh sé aire dóibh ansan dubhairt an beirt leanbhaí go raghaidís leis an fear.
    D'iarr an fear cadé an ainim a bhí ortha. Dubhairt an buachaill gur Seán a bainim do agus dúbhairt an cailín gur Máire a b'ainim di ansan do thóg an fear iad agus bhí áthas ar an beirt leanbh [?] geall.
    Do chuadar leis an fear san go dtí tig an fear agus nuair a cuadar isteach.
    Do chonnacadar beirt leanbh eile agus bhídís i n-aonfeacht leis an beirt san gach lá.