Scoil: Bárdínse (uimhir rolla 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

Ar an leathanach seo

1. Tá áit n nDoire'n Chuillinn ar a nglaodhtar Eisg an Duine Mhairbh agus laoch éigin a cuireadh ann. Deineadh uaigh ana mhór ann agus tá gallán 'na sheasamh ann.
    Tá fear eile curtha ar na Lománaigh agus is ins an droch shaoghal a fuair sé bás agus tá dhá leic 'na seasamh ann acht ná feicfeá iad anois mar tá aiteann tairéis iad a chlúdach. Tá áit eile ar an Lománaigh ar a nglaodhtar Log an Ghalláin agus tá gallán mór 'na sheasamh ann. Tá tuille galláin ar an Lománaigh chómh maith agus ins an áit seo tá tímcheall sé cínn agus tá uaigh istigh eatara agus is ins an t-seana shaoghal a cuireadh an duine ann.
    Diarmuid Ó Laoghaire
    Mícheál Ó Laoghaire