School: Carraig an Ime (roll number 4457)

Carriganimmy, Co. Cork
Seán Ó Luasa

1. (continued from previous page)
    an dha sgeimeal ar an dhtalamh agus an [?] uata anairdhe, í gcas gur dhein sé dhion agus futain dhos na cearchaibh an faidh a fan sé gan tuitimh í gclabh a ceile
    Deir an sean-fochal nách é lá na gaoithe lá na sgolla, ach is cuma leis an stoirmh, sa n-anachainn, cadh a dheineann sean fhochal ná sgolbh, ach an uile rudh go bhfaghadh sí lamh air a fhuadhach agus a ardhughadh leí. Dheinean storimheacha a lan dhiogbhála, [?] mhar sin fhein is annam is truig [?] dho dhaoinibh iadh, bhuidheacas mór lé Dhia
  2. "Dhiogha gach síne an sioch ach dho bhuaidh an sneachta air" Piocha dhiogana rogha sioc nó sneachta níl dhabht ar dhomhan na gur dheachair rogha ionta lé bhaint asta. Cuireadh[?] san sean-fochal eile í gchuimne dhom:.
    "Tabhair roga dhon bhodhac agus togfaidh sé dhiogha." Agus í d'taobh an t-seacha agus
    1. processes and phenomena