School: Carraig an Ime (roll number 4457)

Carriganimmy, Co. Cork
Seán Ó Luasa

1. Bhí táilliúr annso im Baile Mhúirne fadó. Do tugtaoí "Taílliúr na Samhna" mar leas anm air. Donnchadh Ó h-Iarfhlaithe ab' eadh a ainm ceart. D'imtheochadh sé mór dtimcheall ó thig go tig ag deánamh culaith eadaigh. Is iad na h-uirlísí a bhíodh aige ná siosúr, mearachán, snáíthidín, iarann agus cailc. Táilliúr breágh aerach do beadh é. Bíodh sé igcómhnuidhe ag teitheadh ó na piléírí mar do bhíodh tubaist deanta aige igcómhnaidhe. Bhíodh sé ar meisge no bíodh acrann éígín aige leis na píleírí. Dá mbeinn(?) sé ar meisge ag teacht abhaile istoídhche bhiodh an snáthadh reamhar (?)
    Seán Ó Luasaigh
    Donnchadh Ó Duinnín