School: Carraig an Ime (roll number 4457)

Carriganimmy, Co. Cork
Seán Ó Luasa

Muintir Uí Laoghaire ar Lios Carragáin

MUINNTIR LAOGHAIRE ar LIOS CARAGÁIN

Mínigheann an tAthair Peadar ar leathanach a h-ocht, "Mo Sgéal Féin", go raibh beirt dritheár de Mhuinntir Laoghaire pósta le beirt deirbhshéar (?) de Mhuinntir Thuathaig. Bhí Peadar Ua Laoghaire pósta le Máire Ní Thuathaig agus bhí Diarmuid Ua Laoghaire pósta le Siobhán Ní Thuathaig. mac mic do Pheadar Ua Laoghaire agus do Mháire Ní Thuathaig i beadh an t-Athair Peadar agus mac mic do Dhiarmuid Ua Laoghaire agus do Shiobhán Ní Thuathaig (?) mise.
( Nóta:- Tá sé seo ghá innsint ag Diarmuid Ua Laoghaire, as Lios Caragáin, mar a bhfuil cómhnaidhe air idteannta len a dhearbhrathair Barnaibí agus a dhrifiúr. Siad san an t-aon líon tíghe amháin de Mhuinntir Laoghaire atá fágtha i Lios Caragáin anois. Caith Diarmuid treimhse, is dóigh liom, mar

Diarmuid Ó Conchubhair
múinteoir