School: An Dúinín (roll number 4444)

Dooneen, Co. Cork
R. Ó Motharua

1. (continued from previous page)
    agus beirbhíonn sí i gcóir na muc iad. Uaireannta cabhruigheann na comharsain le na chéile núair a bhíonn siad deánach le chur na bprátaí.
    Sprayáileann m'athair na prátaí dhá úaire i dtreó is ná tiocfaidh an "dubh" ortha.
    Baineann na daoine na prátaí annso i nDeire Fómhair agus annsan cuireann siad iad i dtaisce i bpoll mór ins an dtalamh. Úaireannta núair a coimeádtar íad i gcóir síol-prátaí, cuirtear íad a lochta.
    Deintear na puill prátaí mar seo. Ar dtuis deintear poll fada éadoimhin san dtalamh le rámhainn agus cuirtear na prátaí maithe ann annsan, agus cuirtear clúdac tuighe ar a bhárr.
    Fágtar na prátaí ins na puill ar feadh trí mí.
    Fásann mórán saghasanna prátaí ins an áit seo, acht is íad na "Kerr's Pink" an sórt is feárr.
    Nuair itheann na daoine an chéad béile de phrátaí nua, deireann siad, "Go mairimíd go léir beó ar an am so arís."
    Mícheál Ó Siulleabháin
    Ballycahane, Co. Cork