School: Leithead (roll number 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    bhí ana uaigneas uirthe. Ghlaoigh sí ar a mhac agus dúbhairt sí leis go raíbh a athair shuas in naiche ne teine, agus gur dócha gur sa tsaoghal eíle bhí sé ann. Labhair sé chúithi agu dúbhairt sé leo eirighe agus dúbhairt sé lé na bhean mar a mbeadh a cómhairle a fuair sé ón feirmeóir go mbeadh a mhach marabh aige.
    Díaraig a bhean dhé cár chaith sé na blíanta go léir nuair a bhí aon nídhe bárr a shaoghail aighe agus go raíbh sí féin agus a mhach a trusca ar feagh dha lá. Dúbhairt sé leó go raibh císte aráin aighe. Fuair sé ón feirmeóir gó raibh sé ag obair aige agus ná raibh a thuille aige a bárr a shaogail aige. Gheáreadar a ceíste, agus geach air thaoíl sé a feadh na blianta thuit sé amach sa bhórd agus bhí airgead go leór acha annsan cun iadh do chothú as san amach.
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    Shelia O' Shea