School: Leithead (roll number 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. 2. Bí bean ann fadó agus an ainm abhí uirthe na Cailleach Bhéarra. Ní théigheadh sí síos ar na páirceanna leabheltha i aon chor mar ní siubhiluigheadh sí ach do léimeadh sí ó áit go háit eile. Théigheadh sí go dtí Cnoc a Tíghe agus go dtí alán Cnoc eile. Nuair a théigheadh sí súas ar aon gCnoc théigheadh sí súas go dtí bárr an Chnoic. Annsan nuair abhíodh sí shúas ar bár an Chnoic fanadh sí ann tamall lá nó rud éigin. Annsan léimeadh sí ó bhárr an chnuic. Agus théigheadh si anuas ar bár chnuic eile. Aon lá nó oidhche do léim sí ó bhár Cnoc a Tíghe go
    Séamus O hUrdail
    Ardea, Co. Kerry