School: Leithead (roll number 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    cuir se ór fúithe airis. An tearna oidhche chúaird sé agus thógh sé an t-óir airis. Thóg sé an bean agus chuir sé í isteach idtigh go raibh sé muca ann. Do mharbh sé na sé muca é féin. Annsan do cuir sé sgéan in-a láimh, agus d'imigh sé féin. Núair a thánaigh an maidin chúaidh fear a tíghe amach. Conach sé an bhean airís istig i dtig na muc, agus an fhuil go léir ann. Cuir sé ór airís fúithe. Chuaidh an fear airís agus thógh sé an tór. Chuir sé an bhean anáirde ar searach óg istig sa stabla. Núair a chonac an fear an bhean airí. Dúbhairt sé go mbheadh sí ina dhiaig go deó. Cúaidh sé féin agus a bhean agus capall ón dtig ar fad. Do leog an fear óg an searach agus an bhean in áirde uirthe. Cuaidh an searach in díaigh an fhir éile. Núair a conach an fear é sin do thugh sé aghaidh an capaill ar dtothead agus do báig an capall agus an beirt acu
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Máire Ní Cathasaig