School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    bheatha do na cearcaibh ar maidin chonnaiceadar í. Tugadar "Cóitín Rúin mar ainm uirthi. Nuair a bhí cúpla lá caithte aice thugadar isteach sa bpalás í
    Bí inghean ag an ríg agus bí sí thuas ar bharr an pháláis ag déanamh lása ach nuair chuaidh sí amach ag siubhal d'éaluigh Cóitín Rúin isteach agus thosuigh sí ag déanamh an lása. Tháinig inghean an Riogh agus bhí sí ar buille agus dfhiafruigh sé de na cailíní aimsire cé rinne é Dubhairt na cailíní nach raibh fhios aca ach dubhairt sí dá ndéanaidís arís é go gcaithfidh siad an teach a fágáil.
    An chéad lá eile a chuaidh sí amach ag siubhal rinne "Coitín Rúin" an rud céadna. Nuair tháinig inghean an Ríogh abhaile bhí sí ar buille agus dubhairt sí go gcaithfidh na cailíní aimsire an palás a fágáil. Dubradar go raibh cailín amuigh agus b'feidir gurbh í a rinne é. Dubhairt sí leo í do thabhairt isteach. D'innis Cóitín Rúin gurbh í a rinne an lása. D'iarr
    AT0706: The Maiden Without Hands
    Mairtín Ó Cadhain