School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    ins na luingis. Tháinig an dá luing indiaidh a chéile. Ghreamuigh an slabra don luing eile iad. Sheol na trí longa agus an dá bhád indiaidh a chéile isteach sa gcuan.
    Bhí an t-inghean annsin rómpa Chonnaic sí ag teacht iad. Ní brón a bhí uirthi an uair seo ac bhí sí an-ríméadach as an trí longa plúirín a bhí ag teacht indiaidh a céile. Shiubhail sí anonn chuig an Gearaltach "Is tú an fear is fearr sa domhain" ar sise agus thug sí cuireadh dó teacht leithi go tigh a h-athair ar dinnéar Ní raibh fhios ag a muinntir cérbhé an fear breágh a bhí i gcuideachta leithi. "Cé h-é an fear seo?" ars an t-athair leithi "Is deas múinte an fear óg é" "Ó" ars an inghean Is fearr an fear anois é ná an lá a bhí sibhse ag gáiridhe faoi agus sibh ag breathnú amac trid an bhfuinneóig air. Act is mairg a bheith go h-olc agus go bocht indiaidh Sin é mo chol-cheathar sa agus shíl sibh se
    AT0611: The Gifts of the Dwarfs
    Bríghid Ní Fhloinn