School: Leitir Caltha (roll number 13952)

Leitir Calaidh, Co. Galway
Donncha Ó hIarfhlaithe

1. (continued from previous page)
    annsin daire an bean é agus déirigh sí agus cuir sí míle fáilte roimhe. Annsin cuir sí síos an tae agus cuaidh sí gá réidheach agus nuair a bhí sé réidhtighe aice. Dfiarfiadh sí dhó an raibh mórán airgead aige anois, agus dubhairt. sé go dtug sé ar trí comharla é. Annsin gearr an bean an cáca agus céard a geibheadh sí ins an gcáca an púnt is fiche. Ceín fáth a ndeárna tú bréag lom a deir sí, nach bhfuil an tairgead annseó. adeir sí. Táinig aongatas ar an bfear annsin Dinnis an fear de gur ban sé píosa as cóta an fear eile agus gur coinnuigh sé é. an domnach na diadh dubhairt an sagairt é agus dubhairt sé go dtubharach siad trí céad don té a dinnseóch doibh cé a marbuigh é tar éis an aifreann cuaidh sé isteach go dtí an sagar [!] agus dinnis sé an sgél dhó go bé (féin) an té a raibh an píosa bannte as a cóta gur bé a marbuigh é. Fuair sé na trí céad púnt.
    Críoch.
    AT0910B: The Servant's Good Counsels