Scoil: Leitir Caltha (uimhir rolla 13952)

Leitir Calaidh, Co. Galway
Donncha Ó hIarfhlaithe

1. Sean-Sgéal.
    Bhí triur mac ann fadó, agus bhí gráin aca ar a chéile. Chuaidh fear aca ag cuartú obhair agu thug sé cáca leis ag imteacht dó. Casadh mada air agus diarr sé píosa dé'n cháca ar an bfhear, agus dubhairt sé leis nach dtiúbharach. Dimthig an fear leis annsin agus casadh fathach air. Dfiafruigh an fathach dhó cá raibh sé ag dul agus dubhairt sé leis gur ag iarraidh obhair a bhí sé, Fan agam-sa adeir an fathach leis agus d'fan sé ag obhair aige. Sé an obair a bheadh le déanamh aige máthair an fhathaighe a chuir isteach agus amach thar éis chuile bhéile, agus dubhairt an fathach leis ghá bfáigidís aon lucht ar a chéile go mbainídís an chluais dhá chéile.
    AT1000: Bargain Not to Become Angry
    Colm Seóige