School: Leitir Caltha (roll number 13952)

Leitir Calaidh, Co. Galway
Donncha Ó hIarfhlaithe

1. (continued from previous page)
    D'iarr sé uirthe smaoineadh an triomadh huair, acht sé an freagra cráidthe céadhna a fuair sé. Ní dearnas a deir sí annsin Dfiafruigh sé dí ar cuimnighe sí ar an gcota dearg a tug sí do'n mnaoi bhocht an lá geimridh úd ar Dé. Acht biomadh sin bliadhain a cuaidh tart agus uisge a cuaidh le fannaidh ó soin. agus bí dearmad glan deanta aice air. Smaoinigh sí aríst, agus faoi deire, cuimnigh sí ar an lá úd, ar an tsean-mnaoi liom, agus ar an gcaoi a bogadh a croidhe, agus láithreach táinig an cóta dearg úd. Much, an céad teine, agus much an dara teine. agus much an treas tinne, leigead ise isteach saor i Ríogacht Dé.
    Críoch.
    Seán Ó Ráighne