School: Magh Cuilinn

Maigh Cuilinn, Co. Galway
Donncha Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    leis an teine é. Ní rachad an tinncéar in aice ar a bfhacha sé riamh. Bhí an fear a bhí sa gconra ag tigheacht chuige féin go maith leis an teas. Dubhairt Domhnall leis an tinncéar go dtiubhradh siad a codhla é, ach do mhionnuigh an tinncéir nach leigfeadh sé aon leaba leis féin é. Fágh dheire thugadar a chodhla leo é. Chuaidh an tinncéir taobh thuas agus cuireadar an strainnséar eatorra istigh. Bhi an tinncéar bocht i gcruadhchás ag an bfear a bhí i lár istigh mar bhí sé ghá brughadh idir é féin agus an balla. D'eirigh an tinncéir do léim agus amach leis tríd an bfuinneoig. Chuaidh Domhnall taobh istigh annsin agus bhí sé ghá bhrúghadh sin ar an nós céadhna. Fá dheire dheirigh Domhnall aniar insa shuidhe ar an leabaidh agus thosuigh sé ag buala an fhir eile an méid a bhí déunta aige féin do. Sin é an t-am ar imthigh an draoidheacht de. Ní sé le n-imtheacht de nó go mbeadh sé do mhisneach ag duine éicint cainnt a chur air. Mach de'n duine uasal a bhí ann a chur an dochaire fá draoidheacht agus is ins an teach seo a bhí sé o'n uair sin go dtí gur saor Domhnall Bán é. Nuair a chonnaich
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Máire Ní Suibhne