Scoil: Lisín na hEilte (Cailíní)

Lisheennaheltia, Co. Galway
Cáit Ní Choisdealbha

Ar an leathanach seo

1. Bhí beirt buachaillí in a gcomnaide i mbucdheaibhneach fadó. Fuair ceann aca bás. Oidhche amháin nuair a bhí an buachaill eile ag teacht abhaile connaic sé an driotháir eile. Dubhairt sé leis anrabíonn tú amuigh gach oidhche. Bíonn mé ar's an buachaill marbh. Tar abhaile liomsa agus tiubhairfeadh mise fasga dhuit. Oidhche eile nuair a bhí sé ag teacht abhaile connaic sé é arís aus tháinig sé amach ar an mbothair agus dubairt sé nuair a thug tú fasga dom fuair mé fasga ó Dia. Annsin cuaidh sé mar teine isteach san bflaiseas.
    Bean Uí Gloinn