Crumlin, Co. Galway
Cáit Ní Óbáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    creidimh níl aon nidh sa domhan talamhna seo le n-ár nídh a crádh acht Ánna Ní Áille. Beannacht leis an anam bhí i gcorp Áine Ní Áille agus le h-anam gach neac a mbeidh ag an muirnigh go beacht. Ní fhacas ariamh ní ba náire ná folt lá beanamna aghaidh caoim corpura comh seang cumhartha beal beo focalach fomarsach deagh-mholta leat páirt de cleib. Níl aoinne adéaras mo mharfainn do gille na h-Éireann ná bhfuasglóchar do idir glas agus ghéibheann. Níl aoinne adéaras mo mharfainn le linn mná méinfeach nach slán beannachtach de is nach dtiocfadh am a saothair. Níl aoinne adearas mo mharfainn le linn na mná méinfeach nach mór bun di féin é ag dul chun séine agus chun clainne. Níl aoinne adearas mo mharfainn ag dul i mbuinfidhe nó i bhfiacha feaca ní fiaclór agus beidh each saor ó fhiacha. Níl aoinne adéaras mo mharfainn ag dul go tigh an óil is suach glór dó agus ní baoghal dó lucht airm an ailt chruaidh. Níl aoinne adearas mo mharfainn ag dul ar thuile nó ar fhairrge nach dtiocfaidh abhaile gan báthadh. Níl éinne adéaras mo mharfainn ag dul go tigh nuadh aon anam damanta ní rachfaidh fhad is bhéas clead fuadh fean. Níl aoinne a déaras mo mharfainn geal uasal nach mbeidh
        1. saints