Newtown, Co. Galway
Bean Mhic Conchoille

1. (continued from previous page)
    rúaig d'athair as seo tusa agus b'éigin [< b'éiginn] duith teach eile do thógáil. Ruaig a deir sé. Bhí mise ag cainnt le do athair-se. Níl d'athair le Flaitheas d'fhághail mar chaith sé amach an banaltra agus na páistí atá sin thíar leis. Má théigeann tusa anois agus airgead a thabhairt de'n bhanaltra sin a chaith d'athair amach agus íarr uirrí guidhe ar a shon, rachaidh sé chuig an flaitheas. Rinneadh amhlaidh.
    Shíl an duine uasail na dearbháthaireacha a choineál leis féin ach níor fhán síad. Fúair síad a gcuid airgid agus chúaidh síad abhaile chuig an t-athair le málaí móra airgid, agus óir. Rinneadar súas an teach agus d'fhanadar annsin le na chéile.
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Padraig Ó Brían