School: Gleann Mhic Mhuirinn (roll number 14788)

Gleann Mhac Muirinn, Co. Galway
Nóra, Bean Mhic an Iomaire

1. (continued from previous page)
    A bhanríoghan phárthais freagair is fóir orm tabhair mar athchaine an aithríghe dóir dhúinn. Coinnigh dhom cúl- rúin, is a stórach,seachain mé ar an diabhal is ar a chongar. Na seacht bpeacadh marbhtha nár leigid tú in mo ghoire ná in mo ghaobhar. Go dtugadh tú m'anam go cathair Na Gloire. Is ámeán a thíghearna is a mhaighdean ghlórmar.
  2. An Ais- éirghe bheag is feárr dhá ndubhairt aon dhuine ariamh.
    Ó léigheadh leabhar Iosa Criost , mac Ríogh maith a crochadh Dia h-Aoine . Síneach É ar na córdaí míne . Fuair sé deoch nímhe mar dhualgas, dumlais , íobha, an dragúin shalach , míle buidheachas le mo thíghearna Dé,go ndeachaidh dhíobh san, gur leigheadh amach naseacht líonta abhí ag an diabhal fá dhaorsan.Gur thóigh sé suas iAd go pálás haomhtha,i n-áit a raibh céol , spóirt , siamsa. Aifrionn na gealaighe a b'ait í leó éisteacht.Ceólta beannuighte na n-aithreacha Naomhta
    Máire Seóighe Ní Chonnghaile
    Cnoc Aduaidh, Co. Galway