School: Sailearna (Buachaillí)

Na hAille, Co. Galway
M. Ó Catháin

1. (continued from previous page)
    sise. "An cuimhneach leat-sa an lá fadó a bhí tú ag fiadhach thiar i gCloire? Dhúisigh do chú girrfiadh. Ba mise an girrfiadh sin. Bhí mise marbh an lá sin marach thusa. Dá bhrígh sin déanfaidh mise leas duitse anois, gheobhaidh mé do chapall duit ós ar a tóir atá tú."
    Leag sí aige bord a raibh togha gach bídh agus rogha gach díghe air. Ith agus ól do dhóthain anois agus teastuigheann sé uait tar éis t-aistir fhada agus beidh do chapall agam-sa annseo dhuit i gceann leath-uaire chluig. Bhain sí cúpla cor aisti féin ar an urlár. Rinne sí girrfiadh dí féin agus seo amach an doras í. Is gearr gairid a bhí sí imthighe go dtáinic an capall ar an tsráid agus an girrfiadh aniar
    Seán Ó Culáin
    An Lochán Beag, Co. Galway