School: Sailearna (Buachaillí)

Aille, Co. Galway
M. Ó Catháin

Scéal

Bhí Tighearna Talmhan fadó ann agus bhí triúr inghean aige agus ní raibh an inghean a b'óige ag déanamh comhairle aon duine.

Sgéal
Bhí Tighearna Talmhan fadó ann agus bhí triúr inghean aige agus ní raibh an inghean a b'óige ag déanamh comhlairle aon duine.
Aon lá amháin tháinig fear dá h-iarraidh le pósadh mar bhí sí i na bean an-deas. Dubhairt a h-athair nach dtaiubhradh sé dhó í agus phós an fear an chéad inghean.
Tamall i n-a dhiaidh sin tháinic fear dhá h-iarraidh le pósadh ach ní bhfuair sé í agus phós seisean an dara h-inghean.
Tuairim bliadhain i n-a dhiaidh sin tháinic fear eile ag iarraidh an inghean a b'óige le pósadh. Dubhairt a h-athair nach dtiubhradh sé dó í mar nach raibh sí ag déanamh comhairle aon

Séamus Ó Fionnagáin
Aille, Co. Galway