Scoil: An Clochar, Áth Cinn

Headford, Co. Galway
An tSiúr Máire Pól Ní Cheanndhubháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    maistre agus má thagann duine eile isteach is ceart do'n duine sin an chuinneóg a thógail tamall agus muna ndéanann sé sin deirtear nach mbeidh aon im ann.
    Seo pisreóg eile faoi an chuinneóg splanne a chur fúithí chun an t im a choinneál ann.
    Nuair a chailltear duine i dteach stopann duine eile an clog, agus nuair a sguabann sé an t urlár ní dhuireann sé sguabadh an urláir amach.
    Ní thugann siad aon airgead do dhuine ar bith Lá Coille mar deireann siad go mbeith siad ag tabhairt amach airgead arís gach lá ar feadh na blinna.
    Ní maith le duine bean ruadh a casadh leis ar an mbóthar ar maidin mar deireann sé go bhfuil "diall maoi naomhar i mbean ruadh."
    Is maith le duine crúidh chapaill d' fhághail ar an mbótar mar síleann sé go mbead rud maith in dhán dé in a dhiadh sin.
    Nuair atá duine ag dul isteach i dteach nuadh beireann siad gach rud atá san sean teach isteach leó mar deireann
    Nóra Bean Uí Áille
    Liss, Co. Galway