Scoil: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

Ar an leathanach seo

1. San t-sean aimsear ní raibh aon bhróg ag na daoine le cur ar a gcosa acht anois caitheann na daoine broga sul a bhíonn siad dá bhliadain, fadó freisin ní chaitheadh na mná bróga acht san Geimhreadh ins an aimsir fi=uair acht ní théigheann aon duine cosnocht acht na páistí anois agus ní dhéanann siad é sin acht ins an Samradh.
    Ta piosreóg ag na sean daoine faoin uisge a nigheann duine a gcosaí leis. Deireann siad muina gcaithdea amach an t-uisge a nigh tú do cosaí leis bo mbeadh na sideóga ins an teach ar feadh na h-iodhche. Ní déantar broga ins an áit seo anois ach deisigh tear bróga ann.
    Caitlín Ní Bhuadhcháin
    Kilskeagh, Co. Galway