School: Doire Luacháin (roll number 10661)

Doire Luacháin, Co. Donegal
Máire Ní Bhaoighill

1. (continued from previous page)
    sí rud éighin teacht eile nuair nar leigheas a cuid comhgaisí í. Dubhairt sí gur ghoid sí clóca ag tabhairt an chlóca do Jack. Thug seisean ubhall daoithe le h-ithe agus ní luaithe a bhí an túbhall ithte aigí ná thuit na h-adharca dí.
    Thug cailleach a cearrbhachais an t-airgead a bhain sí ar na cardí do Jack siocair gur leigheas sé í. Chuaidh Jack annsin agus cheannuigh sé capall cóiste agus éadach maith do fhein agus a chuid dearbhrathaireacha agus nuair a fuair sé suas leobhtha bhain an triúr aca an Clochar Dubh amach agus tá sgoith dóigh ortha ó shoin.
    AT0560: The Magic Ring
    AT0566: The Three Magic Objects and the Wonderful Fruits (Fortunatus)