School: Gleann Calraighe (roll number 15864)

Gleann Chalraí Íochtarach, Co. Mayo
Nóra Ní Riagáin

1. Ar codladh é a mháthair mhilis Ní h-eadh mic ach d'aisling. Cé d'aisling thú a mháthair mhilis, go mbeitheá go do scuirsail, go do spunáil, go do spóiláil. Go do ceangal le ropaí caoile cruada craba, go faoisteadh cloich ar chrann spíónan maoileaf ar do cheann. Chuig tairnge groidhte faoí do chos. Chuig táirnge groidhte faoí do gheall - bhos agus nimh ag dul tré do thaobh dheas. Crothadh suas i n-áirde é agus a chuid fola dá dhortadh faoí leathchreacha na sráide. Ní aoinne do mháthair airigh as d'aisling. Trí uaire luighead dhó agus trí uair d'éírigh dhó. Ní baoghal dá ifreann, acht tá Flaitheas dílis Dé lé fágháil aige.
    Paidir:- Sinneam-sá ar an lebaidh seó, mar síóntar mé san uaigh Faoistín cruaidh.
    Ní amh leat-sa mhic Dé. Bríghde agus a bhrat, Muire agus a sgiath na trí h-Óide beannaighthe, tá i gcuairt dílis na ngrásta gur i gcuardach mó ainm-sa, Íosa, Muire, agus Naomh Sheosamh.
    Paidir. Coiglinn-sa an teine seo. Coigeann