School: Gleann Calraighe (roll number 15864)

Gleann Chalraí Íochtarach, Co. Mayo
Nóra Ní Riagáin

1. (continued from previous page)
    buachaillí sgoile amuigh ag fiadhach in éinfeacht le dochtúir Ó Ceallaigh, ag lorg sionnaighe. Téigheann siad ag iascach freisin.
    Ins an nGeimhreadh téigheann na fir fásta isteach i dtígh eicint ag imirt carthaí. Bíonn na mná ag fuagháil agus ag innseacht sgéalta fán am fadó san am céadhna.
    Maidir leis na páistí bíonn ana - spórt aca, ag imirt dallóg agus ag damhsúghadh. San Samhradh téigheann na páistí agus na daoine móra freisin ag snámh nuair a bhíonns an aimsear go hana te. Caitheamh aimsire eile a bhíonns ag na buachaillí iseadh ag imirt peile. Bíonn na paistí ag piocadh blatha ins an samhradh, agus cuireann siad ós cómhair an Mhaidean Mhuire iad.
  2. Déantar mórán iasgaireacht ins an áit seo go mór - mhór ins na h-abainneacaibh. Is féidir iasgaireacht a dhéanamh le mala agus le slat iasghaigh.
    Tá trí rudaí air an slat iasghaigh
        1. catching animals