Scoil: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

Ar an leathanach seo

1. Tá an sionnach an-ghlic agus le n-a chuid cleasaidheacht goidann sé go leor géabha agus lachain agus gach uile shórt ainmhidhe a bhfuil dúil ar bith aige ann.
    Uair amháin bhí fear i n-a chomhnuidhe i gCeathramhadh na gCloch agus bhí dhá ghé deág aige, agus bhíodh chuile dhuine ag deánamh iongantais asta, comh mór agus a bhí siad.
    An oidhche seo chuaidh an fear amach ag iarraidh na mbó agus bhí na geábha curtha isteach aige sul ar imthigh sé. Bhí go maith agus ní raibh go h-olc. Ar a bhealach amach do chonaic sé an madadh ruadh ag déanamh air agus níor chuir sé aon cheist air.
    Rith an sionnach i mbár anama (?) nidh nach iongnadh, nó go ndeachaidh sé as amharc. Annsin tharraing sé ar
    AT0033: The Fox Plays Dead and is Thrown out of the Pit and Escapes
    Tomás Ó Sírín