School: Gleann Caisil (roll number 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Eoghan Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    "Is maith Dia go lá," arsa duine aca, "Ghabhfa sin síos 'un na bhfaochógaí indiu agus b'fhéidir go gcoinneóid siad beó go maidin sin."
    Nuair a chualai Mícheál Ó Raghallaigh an cás chuir sé dhá chárta min sheagail aca agus thug sin 'un a sáith iad, agus maireadar fríd a droch-shaoghal.
  2. Do chos a chur amach agus lámh amháín a chur ar do ghlúín tosaig agus an lámh eile a chur taobh thiar go do druim agus é ar oscailt. Thiocfadh fear eile annsin agus bhuailfeadh sé trí bosaí ( buille leis an lámh oscailte) ar do lámh chómh láidir agus a thiocfadh leis a dhéanamh. Thiocthá-sa annsin agus dheanthá an
          1. games
    Pádraic Ó Ciaráin