School: Scoil N. Bríde, Kilmaine

Kilmaine, Co. Mayo
Maighréad, Bean Uí Ghliasáin

1. (continued from previous page)
    rinne an mach ba shine. Lá amhám núair a bhí sé ag aonach ag díol capall. Bhí sé ag díol capall le fear as an mbáile céadhna leis fhéin. Bhí sé ag fághail úaisgeacht cróin dhá luach, agus ní dhíolfadh sé í ar an méid sin. Thug se abháile í agus cáilleadh í in achair ghearr. Dubhairt sé go nglachfadh sé comairle a h-athar arís.
    Sé an rud a rinne an dara mach, acht an talamh do reidhteach agus na clocaí a tógál as, annsin do chur sé bárraidh ann, agus fúair se an photo óir. mar rinne sé an cómhairle thug a h-athair dhó.
    Seo e an rud a rinne an tríomhadh mach, phós sé cáilin a bhí ag dul ar sgoil leis. agus cailleadh í sul a bhí sí mí pósta, Dubhairt sé go ndéanfhadh sé cómhairle a hatar go deo arís. Sin é an críoch.
    AT0910A: Wise Through Experience
    Sorcha Ní Chadhain