Scoil: Tullycasson

Ardvagh, Co. an Chabháin
(ní thugtar ainm)

1. Aifice Mhuire
    1. Fáilte baintighearna an Domhain, baingrioghan sholuis Neimhe. Fáilte maigdeán gach maigdeán, Reult mhoch na maidne; Fáilte lán de gach grásta glan sholuis Dé. A bhaintigearna cuidigh liom agus le deifre déan é.
    Thoigh Dia o'n tSiorruidhiacht (í?) ó cheithre mná na cruinne agus do'n bhreitheamh gur orduigh sé bhéith mar (mhochfar)? Eisean a chruthuigh neamh, talamh agus muir glan chéile (díthe?) bhí saor ar gach cor. Thoigh agus (h-oró?) Thoigh Dia í agus D'orduigh Sé dí comhnaigh a dhéanamh 'na theampall.
    An Urnaigh.

Naomh Muire Máthair Ár dTighearna - Íosa Críost, baingrioghan na bhFlaitheas agus a bhaintighearna an domhain, ná dtréigeann 'as na dtearcann as an mach, dearc orainne go trócaireach le súile na trócaire, pardon uaidh do aon Mhac, párdon eile 'nár bpeacaidh le sinne ár n-insinn agus meanamnumidhe a críochnuighthe ar dhóigh a bheatha mharthanach Shiorruidhe tré Chríost 'gus trócaire Íosa Críost ár dTighearna - a thug An Mhaighdean chun tsaoghail mar aon leis an Athair, leis an Spiorad Naomh -(aon?) ní beó go siorruidhe. Amen.
    Maire Ní Fhrighil