School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

iomchur.Ara arsa duine "nach déanfhaidh an lad seo ins na driseacha é .gabh amach "a dheir síad agus cuir do ghualann fén cofra.Rimme sé é agus bhí síad ag dul go dtáinig siad go roilig .Thúg siad laighe do agus dubhairt síad leis an uaigh a oscailt .Nuair a bhí sé osgailte do rug ceann aca air agus caith sé é isteach sa uaigh .Deirig se de preib agus ni raibh sé ach ag taibhreamh.
  2. Tá fear 'na chómhnuidhe i Lios Ceannúir darb'h ainm Seán O Clair.Seán a'n-éithigh atá mar ainm air leis.Duine searg atá ann agus duine le go leór sgéalta is eadh é.Bhuel lá amháin bhí an sagartparóiste ag gabháil an bhóthair ....ag dul ar cuaird go scoil a bhí se.Bhí sé ag dul thar teach Seáin agus go tráthamhail go leóir bhi Seán taobh amuigh den doras ag caitheamh a phíopa.
    Do stop an sagart agus do chuir sé cainnt
    C. Ó hEision