Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Bhí buachaill ann uair amháin agus nuair a bhí sé ag fás suas dúirt sé don a athair agus don a m'áthair ní maith leis fanacht sa bhaile. Ba mhaith liom a bheith ag imeacht ina aonair timpeall an domhain chun oibre a thógáil. D'fhág sé slán don a athair agus a máthair agus d'imigh sé leis. Bhí sé ar siúl ar feadh na hoíche agus tar éis tamaill shroich sé go caisleán mhóir agus bhuail sé leis an gcailín ag an doras. Ghlaogh sí an buachaill agus dúirt sí "Éalaíodh mé" agus dúirt an buachaill "Conas a éalaíonn tú?". Dúirt an cailín "Fan tú sa chaisleán ar feadh trí lá agus trí oíche agus na bí eagla ort. Chuaigh an buachaill isteach sa halla dhorca agus suigh sé ar an gcathaoir. Bhí bord i lár an halla....
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Bríghid Ní Dhonnabhán