Scoil: Cromán (B.) (uimhir rolla 12820)

An Cromán, Co. Chiarraí
Stiophán Ó Cobhthaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    cruacaí fear agus sean-tighthe acht níor gortuigheach aoinne. Níor cuimhin leis na sean-daoine leithéid a gála de chéad bliain. Cúpla lá in a dhiaidh san léigheamair ins an páipéar go mairbhuigheach fear an phuist i gCondae Phort-Láirge.
    Ní fuaireadh riamh a corp. Bhí muirghin mór aige. Ba mór an náire d'aoinne do dheanamh. Chaitheadh ar bliain ag lorg agus ní fuaireadh riamh a chorp. Bhí an t-Easbog ar buille nar gheall ar an sgéal.
    D'eithigh sé cun teacht cun na leanbhaí a chur fé lámh easbuigh acht do tháinig sé na dhiaidh san le thruagh des na leanbhaí.
  2. Báisteach Trom
    Timcheall cúig bliain ó shion tainigh báisteach trom ins an Mhí Lughnasa. Dhein sé mórán díobháil timcheall caisleán na maine mar bhí
    2. próisis agus feiniméin
    Caomhán Ó Éaluighthe