Scoil: Corra Finne (uimhir rolla 12877)

Cora Finne, Co. na Gaillimhe
Cáit Ní Lochlainn

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó agus bhí cruit air. Lá amháin chuaidh sé go Cnoc Máigh. Chuala sé na sidheóga ag amhránaíocht. Seo é an t-amhrán a bhí aca.
    Dia Luain is Dia Máirt,
    Dia Luain is Dia Máirt.
    Thosuigh an fear ag amhránaíocht freisin agus dubhairt sé Dia Céadaoin. D'iarradar air a theacht isteach, agus tháinig sé. Baineadh an cruit de. Bhí fear i n a chomhnuidhe leis an bhfear seo agus bhí cruit air freisin. Chuaidh sé go Cnoc Mágha, agus bhí na sidheóga ag déanamh an rud céadhna. Thosuigh sé ag amhránaíocht freisin, agus d'iarradar air cé bhí ann. Tháinig sé isteach agus chuireadar cruit eile air. Annsin bhí dhá ceann air. Chuaidh sé abhaile annsin agus bhí brón air.
    AT0503: The Gifts of the Little People
    Tomás Ó hUrnai