School: Áth na gCoire

Anagaire, Co. Donegal
Seán P. Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    suas gloinne annsin agus arsa seisean liom sa fan go bhfeicid tú seo agus caith sé an gloinne lán isteach in uaimh a bhí ann. “Sin chughaibh anois arsa seisean”. Ní rabh fhios agam féin caidé a bhí sé a dheánadh acht mhinigh sé damh gur sin an chead chuid de’n phoitín agus gur ceart i gcomhnaidhe é a thabhairt do na daoiní beaga.
    “Gabh siar arsa seisean agus tabhairt aniar an gloinne sin”. Tá maith damh ann arsa mise, go cinnte agus tá tú annsin tá sé in a smidiríní. Seo Seo arsa m’uncle sin solus agus siubhal leat. Isteach liom agus bhí obair agam an gloinne a fhághail bhí sé comh fada sin siar san uaimh
    Shil mise go mbéidhinn ag piocadh suas giothaí de act giota amháin níor fhág e. Bhí sé go h-iomlan agus nuair a chuaidh sé isteach.
    Nuair a tháinig mé amac bhí mó uncal ag gáiridhe agu arsa seisean “Anois bhfuil sé briste”
    Bhí iongantas milteannach orm fein agus ariamh indiaidh sin chréid me anns na daoiní beaga