School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Kilfenora, Co. Clare
P. Mag Fhloinn

1. (no title) (continued)

Pósann daoine mór timcheall na háite seo ins an Inid, agus amannta ar lá fhéile Phádraig nuair a bhíonn siad deidheannach ag sochrú na cleamaire.

82
    a rachah siad gp dtí an dlígheadóir .Buel ar an la sin téigheann siad go dtí an dligheadóir "to draw the writings"mar a deireann siad. Íochann muinntear an fhir an airgead-dhá chéadpúnt síos agus ní íochann siad an fuighleach cur i gcás go mbeirtear an chéad paisde.deineann siad 'chuile sort sochrú .Anois sochruigeann siad la an phósadh .
    An "Hauling Home"ní cheart don mnaoi dul abhaile go dtí a teach féin go ceann míosa-faithchíos roimh an mí-áh.Bhuel nuair atá mi caiththe ag an peidhre nua-phósta téigheann siad ar cuaird go dtí teach an chailín .Bíonn an -oidche ag a fcáirde an oidhche sin -damhsa -biadh -'chuile rud.Is é an oidhche go mba ceard do na cáirde bronntanais a thabhairt don lamhsamhain.
    Ag an mbanfeis tugann buachaillí an cheanntair mar "bhuachaill tighe"Téigheann siad isteach agus cárta leis an rádh seo "No drink"á chaitheamh ag gach duine aca.Ní labhraíonn siad in aon chor ,is iarranngach buachaill ar duine des na cailíní is téigheann siad amch ag damhsa.Caithfidh gach cailín amach ag damhsa leó agus rud eile ní mór dóibh togha ceóil a fháil .Ní iitheann siad ,nó ní ólann siad aon rud ins an teach.