School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Kilfenora, Co. Clare
P. Mag Fhloinn

1. (no title) (continued)

Thit an rud sin amach ins an bhliain 1925 ag droichead Uí Liotháin, Creag, Leacht Uí Chonchúir.

(continued from previous page)
    sé ach má stop sé, do stop sise. B'in é an uair a chaill sé a mhisneach. Do labhair sé beagnach na a bheach agus dubhairt sé, 'Tuige in-ainm De nach dtugann tú freagra." Do rith sé annsin ach ní abhaile a rith sé ach ar ais arís go teach Uí Liatháin.
    Tháinig Séamus Óg O Liatháin amach chuige. D'innis sé a sgeal do Shéamus Ó Liathain go raibh sprid éigin ag an droicheadh. (agus a leightheoír ag an droichead céadna grí bliana roimhe sin do mharbhuigh na Dubhcrónaig athair Séamus Ó Liatháin) Fuair Séamus lampa agus chuaidh sé síos le Ó Duibhir go dtí an droichead.
    Ceard a fuair siad ag an droichead, ach cailin darb' ainm Nóra Ní Cuirtín, cailín as Cillúra, bean comhursan de Séamus Ó Duibhir, bhí an cailín bocht 'na balbán; ní raibh aon caint aicí. Is amhlaidh bhí faithchíos uirthí dul abhaile lei féin agus bhí sí 'na seasamh ag an droichead, ag feitheamh le S. Ó Duibhir idtreó go mbeadh sí abhaile leis.
    Micheál Ó Liatháin, as Creag, a d'innis an sgéal seo.
    Mícheál Ó Liatháin